Coquelicots pour la Paix

Lubbeek Reist Solidair

Tentoonstelling van 22 januari tot 12 maart
26 Februari boekvoorstelling Els Hertogen
Bibliotheek van Lubbeek


Tentoonstelling ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’ en boekvoorstelling Els Hertogen

Van 22 januari tot 12 maart 2022 loopt er een tentoonstelling in de bibliotheek van Lubbeek onder de  titel ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’.
Op de bovenverdieping bevinden zich 40 panelen waarop prachtige foto’s prijken met informatieve tekst erbij. Ze laten u kennismaken met 14 Lubbeekse organisaties voor Internationale Solidariteit diehun werking voorstellen. De panelen zijn opgesteld per continent zodat u bij een bezoek de hele wereld hebt rondgereisd. Via de QR codes op de panelen komt u terecht op de websites van de organisaties. In vitrinekastjes liggen artisanaat, artefacten, muziekinstrumenten enz., uit de respectievelijke partnerlanden.
Tevens is er een gratis brochure ter beschikking waarin alle deelnemende organisaties worden voorgesteld, aangevuld met enkele Lubbeekse initiatieven die niet op de tentoonstelling aanwezig konden zijn. In de brochure wordt eveneens de GRIS (gemeentelijke raad internationale samenwerking) voorgesteld. Op uitnodiging van de bib nam de GRIS het initiatief voor deze tentoonstelling, die met de steun van het gemeentebestuur werd uitgewerkt.

Op zaterdag 22 januari verwelkomen medewerkers van genoemde organisaties u in de bib tijdens de openingsuren (van 14u tot 18u). Indien u dat wenst krijgt u van hen een rondleiding.

Op zaterdag 26 februari om 19u komt Els Hertogen, – algemeen directeur van 11.11.11. nationaal,– haar boek ‘Van liefdadigheid naar rechtvaardigheid’ voorstellen, eveneens in de bib. Het boek bundelt 11 bijdrages van internationale autoriteiten die elk een ander aspect van internationale solidariteit aanpakken en de actuele stand van zaken schetsen. Na de boekvoorstelling signeert Els haar boek en nodigt de bib u uit voor een glaasje. Vooraf inschrijven noodzakelijk en gebeurt in de bib, telefonisch 016 63 17 34 of via mail bibliotheek@lubbeek.be.

Comments are closed.