Klaprozen voor Vrede

De klaprozen

Klaprozen voor Vrede is een vrijwilligersorganisatie die het vredesproject van keramiste Anita Huybens verderzet.


 

De vrijwilligers maken klaprozen in keramiek en staan ook in voor de verkoop ervan, op evenementen die we zelf organiseren of waaraan we deelnemen op uitnodiging van de organisatoren, en in vaste verkooppunten. Een belangrijk onderdeel van hun engagement bestaat er eveneens in het publiek te sensibiliseren voor de problematiek van oorlog, geweld en verminking.

De klaproos verwijst naar de gesneuvelden van de eerste wereldoorlog. Een veld keramieken klaprozen dat tijdens een evenement wordt opgesteld is dus niet alleen een artistiek project doch is eveneens een krachtig symbool voor het protest tegen de waanzin van oorlog en de gevolgen ervan.

De integrale opbrengst van de verkoop van de klaprozen gaat naar twee organisaties. Grote klaprozen worden verkocht ten voordele van Handicap International. De kleine klaprozen ten voordele van de Palestijnse Circusschool.

Grote Klaprozen

Prijs van een grote klaproos op ijzeren staaf is 50 euro.

Tips: je kan de grote klaprozen in de tuin plaatsen. Ze staan stevig als men de ijzeren staaf voldoende diep in de grond duwt. Zet men meerdere rozen naast elkaar, hou dan voldoende afstand: bij winderig weer kunnen ze tegen elkaar waaien en breken. Tijdens de sneeuw- en vorstmaanden neem je de rozen best binnenshuis. Je kan de staaf vastzetten in een bij te leveren tegel (2 euro). De roos kan ook gedemonteerd worden en gebruikt als sfeervolle theelichthouder.

Kleine Klaprozen

Prijs van een kleine klaproos is 15 euro. De roosjes worden aangeboden op een individueel voetje of, op een metalen plaatje met 3 voetjes (naast elkaar of in driehoekvorm).

Tips: kleine klaprozen zijn het mooist als decoratie binnenshuis v.b. als tafelversiering. Ze zijn ook een ideaal geschenk “met een verhaal “.

Comments are closed.