Coquelicots pour la Paix

Heldere Bronnen II

Vendredi 12 december 2014
SPES Colloquium Heldere Bronnen II
Etty Hillesum
Museum M, Vanderkelenstraat 28, Leuven
SPES Colloquium Heldere Bronnen II

Met de colloquium-reeks Heldere Bronnen brengt SPES je in contact met bezielende figuren uit verschillende tradities, die vandaag een bron van inspiratie kunnen zijn en ons ankerpunten kunnen bieden bij de ontmoeting met de ander en bij het vinden en openstellen van onze eigen bron. Moedige mensen, die de zoektocht naar hun ware zelf niet uit de weg gingen en vanuit die innerlijke bron van grote betekenis waren voor hun eigen omgeving en voor velen die na hen kwamen. Mensen waarvan de inspirerende kracht ons ook nu, vandaag, kan aanspreken.

100 jaar geleden werd Etty Hillesum geboren in een Nederlands-Joods gezin. Zij overleefde de concentratiekampen van de tweede wereldoorlog niet, maar laat ons via haar dagboek toch een boodschap na van innerlijke vrede, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

SPES

Op 12 december organiseert SPES in de reeks Heldere Bronnen een colloquium over het spirituele, mystieke leven van Etty Hillesum. Een dag over deze bijzondere vrouw en de betekenis die zij voor velen van ons vandaag nog heeft. Begiftigd met een uitzonderlijke intelligentie, literaire begaafdheid en sensitiviteit ontwikkelde Etty Hillesum al op jonge leeftijd een grote innerlijke vrijheid en verbondenheid. Haar geloof en haar liefde voor de mensheid hielden stand tot het einde, ondanks het vreselijke lot dat haar volk en zij zelf moesten ondergaan.

Les Coquelicots de Paix seront présents à cet événement…

Comments are closed.